Ce trebuie să știi când cumperi un scuter electric?

Scuterele electrice au început de curând să crească în popularitate în capitală, îndeosebi datorită ușurinței cu care sunt manevrate în parcurgerea distanţelor mici. De asemenea te poţi deplasa şi pe distanţe mai mari, au o autonomie între 52 kilometri şi 149 de kilometri, în funcţie de model. Se pot încărca la orice tip de priză şi asta le face fiabile pentru deplasări mai mari. Odată cu creşterea populaţiei în Bucureşti, traficul cauzat de autovehicule pe drumurile principale și bulevarde crește, ducând la blocaje rutiere, timp pierdut și întârzieri neașteptate. Din acest motiv, cei mai mulți dintre noi tind spre mijloace de transport care să ne permită o deplasare cât mai comodă și rapidă către punctele de interes din oraș.

Atât metroul, cât și tramvaiul reprezintă două soluții favorabile în această situație. Însă, nu există metrou peste tot în București, iar distanțele de la stații până în punctele de interes sunt, în general, traversate cu autobuzul. Acesta din urmă este și el predispus blocării în traficul constant, îndeosebi dacă locul de muncă se află într-o zonă centrală ori des circulată. Motiv pentru care, un mijloc de transport personal, cât mai ușor de manevrat și de parcat, reprezintă, în continuare, soluția ideală. Astfel că, scuterele electrice devin alegerea preferată a majorității dintre noi.

Echipa Silence România îți pune la dispoziție o gamă variată de produse din care să alegi, în funcție de dorințele și nevoile tale. Pentru a îți da seama care model este potrivit pentru tine, trebuie să te gândeşti la distanțele pe care le parcurgi în mod regulat, dacă deții permis de conducere specific unui astfel de vehicul sau dacă ai nevoie de un mijloc de deplasare exterm de rapid prin trafic pentru livrări. Desigur că există o listă de amănunte asupra cărora să te axezi, însă sunt câteva de importanță majoră și de care trebuie să te asiguri înainte de a face această investiție.

De ce anume trebuie să te asiguri înainte de achiziționa un scuter electric din gama Silence?

În cazul în care îți dorești să cumperi un scuter electric, există o serie de amănunte care te interesează înainte de a face achiziţia. Te invit să parcurgi rândurile de mai jos pentru a descoperi câteva dintre punctele importante de care trebuie să ții cont.

○ Un avantaj este că nu ai nevoie de un punct de încărcare

Știm cu toții că, în principiu, când ne grăbim putem fi puși în situații nefavorabile fix în momentele cele mai importante ale zilei. În drum spre muncă ori spre un punct de interes, trebuie să ai siguranța că nimic nu te va împiedica să ajungi la timp. Din acest motiv este foarte important, odată ce ai achiziționat un scuter electric, să te asiguri că nu vei avea neplăcerea de a rămâne fără baterie. De exemplu, modelele SO1, SO2 HS şi SO2 HS au o autonomie a bateriei de 133 kilometri. Dar toate scuterele au bateria care se scoate foarte uşor, se transportă cu un sistem tip cărucior încorporat bateriei şi se încarcă la orice priză obişnuită, fie acasă, la o terasă sau unde găsim o priză disponibilă.

Aşa cum vă spuneam, orice scuter electric funcționează pe bază de baterii care necesită încărcare după o perioadă de utilizare. Perioadele diferă de modelul achiziționat și de distanțele pe care le parcurgi zi de zi. Din acest motiv trebuie doar să te asiguri că pe traseul urmat de tine, între reședință și punctul de interes, dacă parcurgi mai mult de 133 de kilometri găseşti o priză obişnuită la care poţi conecta bateria. Silence Romania îți pune la dispoziție o gamă de scutere electrice de bună calitate, care au un consum scăzut și îți vor oferi o durată de funcționare îndelungată.

Trebuie să verifici constant nivelul de încărcare al bateriei și să te asiguri că aceasta este suficientă, atât pentru a ajunge la locul de muncă, cât și pentru a ajunge până la punctul de alimentare. Alegerea potrivită ar fi ca timpul necesar încărcării să fie planificat dinainte pentru a-l avea asigurat. În acest fel, nu vei fi pus în poziția nefavorabilă de a întărzia la serviciu ori la o conferință importantă.

○ Un spațiu de depozitare bine gândit

Un alt avantaj al scuterelor electrice este că se depozitează uşor, nu ocupă mult spaţiu, bateria poate fi scoasă şi transportată în casă, mai ales că mulţi preferă să o încarce peste noapte pentru a o avea plină dimineaţa. Scuterul este în siguranţă, există disponibilă o aplicaţie pe telefonul mobil prin care se poate porni motorul şi cu care se poate localiza permanent scuterul. Cu ajutorul acestei aplicaţii puteţi să împrumutaţi scuterul şi să îi urmăriţi traseul.

Trebuie avut în vedere că un scuter electric este un produs ce protejează mediul înconjurător, comparativ cu alte mijloace de transport.

Echipa Silence Romania îți va sta constant la dispoziție privind informațiile necesare pentru a-ți menține noul scuter în cea mai bună condiție. Indiferent că alegi să achiziționezi unul dintre modelele Silence S01, Silence S02 HS sau Silence S02 LS, acestea trebuie să fie mereu întreținute cât mai bine. Astfel, investiția inițială se va dovedi favorabilă și te vei bucura de scuterul tău o perioadă îndelungată de timp.

Scuterele electrice s-au schimbat, variind atât ca modele, cât și din punctul de vedere al capacităților tehnice puse la dispoziție. Devin din ce în ce mai accesibile financiar, sunt mult mai practice și pot bucura orice utilizator pasionat de vehicule moderne.

În cazul în care te-ai decis să achiziționezi unul dintre scutere electrice din gama Silence, te invit să accesezi informațiile suplimentare afișate pe site și să descoperi varietatea modelelor și punctele forte ale fiecăruia dintre ele. În plus, echipa Silence îți stă la dispoziție cu răspunsuri la întrebările pe care le ai și te ajută să alegi modelul potrivit ție.